Please assign a menu to the primary menu location under menu

Genel

“Dedim Olabilir” Duvar Resminin NFT’si Genç Kadınlar için Burs Desteğine Dönüştü

Elidor’un açık artırma ile satışa çıkan #DedimOlabilir duvar resminin NFT versiyonu sahibini buldu. Satışın tüm geliri Toplum Gönüllüleri Vakfı’na (TOG) aktarılarak, 14 genç kadının daha eğitim bursu ile hayallerine yaklaşması desteklenmiş oldu. NFT satışından elde edilen gelirle birlikte Elidor’un “Kendi Yolumuzda” projesi kapsamında burs desteği verdiği genç kadınların sayısı 246‘ya yükseldi.

Genç kadınları hayallerine giden yolda destekleyen Elidor’un “Kendi Yolumuzda” projesi kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yararına açık artırma ile satışa çıkan “Dedim Olabilir” NFT’si alıcısını buldu. Elidor’un Kadıköy Meydanı’nda mural sanatçısı KienArt iş birliğiyle hayata geçirdiği duvar resminin NFT versiyonu olan dijital sanat eseri, 1 ETH değerindeki teklifi karşılığında Ninja Squad’ın oldu. Satıştan elde edilen gelir ise TOG Gençlik Burs Fonu’na aktarılarak on dört genç kadının daha eğitim bursundan faydalanmasına imkân tanıdı. Böylece, Elidor’un “Kendi Yolumuzda” projesi kapsamında desteklediği toplam bursiyer sayısı 246’ya ulaştı.

Elidor, Ebrar Karakurt’un yer aldığı “Dedim Olabilir” kampanyasının ardından Twitter’da kampanya etiketini kullanan ve çocukken çizdiği resme, “Pembe saçlı kız mı olur?” denilince nasıl yarım bıraktığını anlatan Elanur Yılmaz adlı genç kadının hikâyesini bir duvar resmi ile tamamlamıştı. Bugün başarılı bir bilim insanı olan Dr. Elanur Yılmaz’ın yaklaşık 25 yıl önce yarım bıraktığı “pembe saçlı kızlar” resmi mural sanatçısı KienArt’ın yorumuyla Kadıköy Meydanı’nda mutlu bir anıya dönüştü. Proje sayesinde Türkiye’de ilk defa bir hızlı tüketim markası, kendi adını taşıyan bir NFT tasarımına imza atmış oldu.

Unilever Saç Bakım Kategorisi Pazarlama Müdürü Kerem Dıramca, proje hakkında;“Projemiz ile Türkiye’de markalı bir NFT eseri üreten ilk hızlı tüketim markası olduk. NFT satışının sağladığı burs desteği sayesinde 14 genç kadın daha artık hayallerine bir adım daha yakın. Aldığımız tepkiler ve olumlu geri bildirimler ne kadar güzel bir amaca dokunduğumuzu hatırlatır nitelikte. Bizim Elidor olarak çok değer verdiğimiz bir marka amacımız var: genç kadınların hayallerine ulaşmalarını desteklemek. Genç kadınları hayallerine giden yolda destekleyen Kendi Yolumuzda projesi kapsamında Ebrar Karakurt ile birlikte ‘Dedim Olabilir’ demiştik. Reklam filminin yayına girmesiyle sosyal medyada #dedimolabilir etiketi ile pek çok hikâyeye ses olduk. Genetik bilimci Dr. Elanur Yılmaz’ın dikkatimizi çeken hikayesi sayesinde pembe saçlı kızların olduğu muhteşem bir duvar resmini kapsayan projemiz, NFT’ye dönüşerek açık artırmaya çıktı ve genç kadınlara burs kaynağı sağladı. NFT’mize teklif vererek açık artırmaya katılan ve kampanya boyunca paylaşımlarıyla destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Didem Duru ise, “19 yıllık geçmişiyle ‘gençlerin öncülüğünde, yetişkinlerin rehberliğinde’ mottosuyla ilerleyen bir sivil toplum kuruluşu olarak dijital dönüşüme, dijitalleşmenin getirdiği yeniliklere hızlı adapte olabilmek bizim önceliklerimizden biri. Elidor ile genç kadınları desteklemek amacıyla çok güzel bir projeye imza attık. Kendi Yolumuzda projesiyle başlayan iş birliğimizi ‘Dedim Olabilir’ NFT’siyle taçlandırdık. Birlikte sivil toplum alanında başarılı bir yeniliğe imza attık. NFT satışından elde edilen gelirle 14 genç kadına daha eğitim bursu sağlayarak toplam bursiyer sayımızı arttırdık. Ayrıca ilk NFT iş birliğimizin başarıyla sonuçlanması, bir sivil toplum kuruluşu olarak teknolojinin çabalarımıza nasıl katkı sağlayabildiğini de gösterdi. NFT dünyasına böyle bir iş birliğiyle adım atmak, sivil toplumun gelişmesi ve güçlenmesine yönelik yenilikçi bir adım oldu.” şeklinde konuştu.